Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ut P&M Hoés in actie voor een dementievriendelijk Peel en Maas

Omroep P&M organiseert in het weekend van 21 t/m 23 december voor de 8e keer Ut P&M Hoés. De goede doelenactie van de omroep zamelt dit jaar geld in voor een dementievriendelijk Peel en Maas door non-stop radio te maken op het Raadhuisplein in Panningen. Op het plein zijn er acties, optredens en wordt er iets lekkers verkocht.

‘In een dementievriendelijke gemeenschap werk je als lokale gemeenschap aan een samenleving waarin mensen met dementie, mantelzorgers en andere naasten zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen’, aldus hoofdredacteur Bart Nelissen. ‘Met deze actie willen we bewustwording creeeren en initiatieven op dit gebied een podium geven. We zamelen geld in voor het Alzheimercafé Peel en Maas en Danssalon Peel en Maas. Deze vrijwilligers werken al aan een dementievriendelijke gemeente en kunnen dit met hulp van de gemeenschap nog meer uit gaan dragen.’ Daarnaast komt er op het plein een wensboom te staan, waar inwoners ideeen en initiatieven kunnen hangen om de gemeenschap dementievriendelijker te maken.

In de actieweek van Ut P&M Hoés is er vanaf maandag 17 december een hele week aandacht voor het goede doel in de programma’s van de omroep. Nancy Dielissen en André Halmans presenteren vanuit het gemeenschapshuis in Panningen Ut P&M Hoés Café op tv, waarin elke avond vanaf 18.00 uur verslag gedaan wordt van de actie.

Lara Savelkoul, Nic Kortenoeven en Jip Huijs worden vrijdagmiddag om 14.00 uur ingesloten door wethouders Rob Wanten en Paul Sanders in Ut P&M Hoés op het Raadhuisplein. Ook dijkgraaf Patrick van de Broeck is daarbij aanwezig. Vervolgens kunnen er muzieknummers aangevraagd worden in ruil voor een donatie voor het goede doel. Op het plein is een prijzenrad, kunnen er wafels gekocht worden met wat drinken, staat een foodtruck en treden er artiesten op. Kijk voor het gehele programma op www.pmhoes.nl.

Op zondagmiddag om 16.00 uur wordt het eindbedrag bekend gemaakt door burgemeester Wilma Delissen en wethouders Anget Mestrom en Wim Hermans.