Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vastelaovesboxen groot succes: ruim 1200 verkocht

8 februari 2021

De zogenoemde vastelaovesboxen zijn een groot succes. In de hele gemeente zijn er in totaal 1214 boxen met vastelaoves-versnaperingen en diverse feestartikelen verkocht.

De actie is op touw gezet door Stichting Bonte Boete Belaeving. Onder het motto 'Vastelaovend verbindt Peel en Maas werd begin januari een bestelwebsite geopend waar een box gekocht kon worden.

Lees ook: Bonte Boete Belaeving introduceert Vastelaovesbox

Kopers konden bij de bestelling een vastelaovesvereniging uit Peel en Maas selecteren. Die vereniging krijgt dan 3 euro per verkochte box. "Vanaf het eerste moment was er een storm aan bestellingen", laat de organisatie weten. "Heel erg mooi om te zien dat deze actie breed wordt gedragen onder zowel de inwoners als de verenigingen van Peel en Maas."

Het doel van de organisatie was niet alleen het financieel steunen van verenigingen, maar ook om te laten zien dat vastelaovend dit jaar niet aan Peel en Maas voorbijgaat. "We hopen dat we straks met de vastelaovesdagen veel versierde ramen zien met de
producten uit de box en dat de mensen ondanks alles gaan genieten van deze dagen."

De boxen zijn afgelopen weekend ingepakt en afgegeven bij de vastelaovesverenigingen. Die moeten ervoor zorgen dat de boxen uiterlijk vrijdag bij de kopers zijn afgeleverd.

Foto: Stichting Bonte Boete Belaeving