Menu

Twitter feed Omroep P&M

Veel minder auto-inbraken in Peel en Maas

18 november 2021

Autodieven hebben dit jaar veel minder vaak hun slag geslagen in de gemeente Peel en Maas dan vorig jaar. Er waren tot en met oktober 21 auto-inbraken.

Dat blijkt uit cijfers van de politie die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Halvering
Het aantal auto-inbraken dit jaar is bijna een halvering van het aantal in dezelfde maanden in 2020. Toen werd er 41 keer ingebroken in een auto om iets te stelen. Dit jaar sloegen dieven in juli het vaakst toe. In die maand werden 6 auto-inbraken geregistreerd. Vorig jaar was februari (8) juist een gewilde maand voor autodieven.

Oktober
In oktober dit jaar werd er in Nederland bijna 44000 keer ingebroken. Dat is het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart vorig jaar. Peel en Maas heeft niet aan dat cijfer bijgedragen, want in deze gemeente zou uit geen enkele auto iets gejat zijn.

Relatief weinig
Peel en Maas blijkt per tienduizend inwoners ook een van de laagste aantallen autodiefstallen te hebben van Limburg. Net als in de gemeente Simpelveld gaat het om 4,8 inbraken per tienduizend inwoners. De gemeente Voerendaal telt met 4 inbraken per tienduizend inwoners het laagste aantal van deze provincie.

Overigens waren er landelijk tot en met oktober minder diefstallen uit een auto dan in dezelfde periode vorig jaar. De avondklok lijkt daarbij in februari, maart en april gunstig voor het lage aantal auto-inbraken te zijn geweest.