Menu

Twitter feed Omroep P&M

Veer Kessel-Reuver uit de vaart gehaald

15 juli 2021

Het veer tussen Kessel en Reuver is donderdagavond uit de vaart gehaald. Dat heeft alles te maken met het stijgende waterpeil van de Maas door de extreme regenval.

Het zat er al even aan te komen dat het veer niet meer automobilisten, fietsers en voetgangers over zou kunnen zetten.

Keerwand
Er is een keerwand op de weg richting het veer geplaatst om het water tegen te houden. De veerman verwacht dat het water in de Maas uiteindelijk zo'n 4 meter gaat stijgen. Het zou nu al geen om een stijging van zo'n 12 centimeter per uur. In Baarlo worden zandzakken en zand uitgedeeld.

Lees ook: Peel en Maas deelt zandzakken uit

Maatregelen
De gemeente Peel en Maas heeft de afgelopen dagen meer maatregelen getroffen rondom de Maas. Zo zijn wegen in de uiterwaarden afgesloten en worden rioolkasten ingepakt om ze te beschermen tegen het stijgende water. Verder worden markeringspalen langs wegen geplaatst om in het geval van hoogwater zichtbaar te maken waar de weg loopt.

Hoogwaterbescherming
Het hoogwater komt op het moment dat er aan de Maasboulevard wordt gewerkt aan een nieuwe hoogwaterbescherming. Met het werk was dit voorjaar begonnen, na het normale hoogwaterseizoen. Klinkers en zand dat wordt gebruikt bij de werkzaamheden wordt nu weggehaald, om te voorkomen dat straks alles wegspoelt.

De gemeente Peel en Maas heeft een speciale pagina waarop informatie staat over het hoogwater. De gemeente blijft donderdagavond en -nacht telefonisch bereikbaar.