Menu

Twitter feed Omroep P&M

Veersepad vanavond in gemeenteraad

22 september 2020

Het belooft vanavond een spannende raadsvergadering te worden. De gemeenteraad buigt zich over het woonzorgcomplex in Kessel aan het Veersepad. Een initiatiefgroep wil er graag een woonzorgcomplex maken en een pand slopen.

Daar is een actiegroep het mee oneens. De wethouders vinden het plan een innovatief initiatief: een woongroep waarin de bewoners voor elkaar zorgen. Maar, ze kunnen niet instemmen met het bouwen van 13 zelfstandige woningen op het perceel waar nu één woning staat - en daar hadden de initiatiefnemers juist om gevraagd. De wethouders vragen nu aan de gemeenteraad om zich uit te spreken.


Verder spreekt de gemeenteraad zich uit over de toekomst van basisschool De Pas. De school wacht al jaren op een krediet om de voormalige Odaschool te verbouwen tot school. PvdA/GroenLinks stelde vorige week voor om nog geen besluit te nemen voor een verbouwing, maar eerst te kijken of twee scholen in Helden wel bestaansrecht heeft.

Verder komt de zendmachtiging van de omroep, het concept Regionale Energiestrategie Noord- en Midden-Limburg, de duurzaamheidsagenda en de verkabeling van de hoogspanningslijn Kessel-Kessel-Eik aan bod. De raadsvergadering begint om 19.00 uur en zou wel eens lang kunnen gaan duren.