Menu

Twitter feed Omroep P&M

Verdachten overval bejaard echtpaar opgepakt

20 augustus 2019

De politie heeft dinsdag een verdachte uit Helden en een man uit Roggel aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een overval in Susteren in 2018.

De overval heeft plaatsgevonden in de nacht van 15 op 16 juli 2018. Bij de overval zijn een 81-jarige man en een 75-jarige vrouw bedreigd. Ook werd de 81-jarige man werd zwaar mishandeld door de daders. Vervolgens werden de slachtoffers opgesloten in de kelder en wisten ze zichzelf uiteindelijk na enkele uren te bevrijden.

Na de overval werd de 81-jarige man opgenomen in het ziekenhuis met enkele kneuzingen en een gebroken oogkas. Ook de 75-jarige vrouw had medische verzorging nodig.

In juli 2019 werden drie Roemeense mensen aangehouden In België, die ervan verdacht werden bij deze zaak betrokken te zijn. De politie kwam ze op het spoor dankzij DNA dat werd aangetroffen op de plaats delict. Momenteel zitten de verdachten in voorlopige hechtenis. De twee mannen die dinsdag werden aangehouden zijn 57 en 40 jaar oud en zijn afkomstig uit Helden en Roggel.

Momenteel is het onderzoek nog altijd lopend. Dat er nog meer aanhoudingen worden verricht is niet uitgesloten.