Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Wanneer blijkt dat de geteste personen op het coronavirus voldoende antistoffen in het lichaam hebben, worden ze na… twitter.com/i/web/status/1…

Verdienstelijke 5e plaats turnster Inge Janssen

10 februari 2020

De 14-jarige Inge Janssen uit Helden, uitkomend voor turnvereniging Jan van Weert, turnde zaterdag in Eindhoven haar eerste kwalificatiewedstrijd in de 1e divisie. Op haar eerste onderdeel vloer liet Inge een strak uitgevoerde oefening zien die resulteerde in het 5e punt van de wedstrijd.

Ook op sprong liet ze een prachtig uitgevoerde tsuki gehoekt zien en kreeg hiervoor het hoogste punt in deze wedstrijd. Als derde onderdeel de brug. De oefening werd redelijk uitgevoerd en ze kreeg hiervoor het 9e punt van de wedstrijd. Ze sloot af op balk. Slechts 2 weken geleden lukte het Inge om voor het eerst een acrobatische serie bestaande uit flikflak met salto achterover in verbinding uit te voeren. Haar doel was om dit in deze wedstrijd uit te voeren. Daar lag dan ook geheel de focus op. De serie werd vlekkeloos uitgevoerd maar daardoor werd de gymnastische sprongserie niet correct uitgevoerd en verspeelde ze hiermee een podiumplek.