Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vernieuwbouw kindcentrum Helden kost ruim 4 miljoen

26 maart 2021

Het renoveren van een kindcentrum in de voormalige Odaschool in Helden gaat ruim 4 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit het collegevoorstel dat binnenkort aan de raad wordt voorgelegd.

De gemeente Peel en Maas zou een bijdrage van 3.275.000 euro moeten leveren. Ook Hoera kindercentra, dat al gevestigd is in het pand aan de Kloosterstraat, betaalt 725.000 euro mee aan het nieuwe kindcentrum. De voormalige St. Odaschool wordt deels gesloopt. Het gaat om de aanbouw en achterpui. Verder wordt er een groot stuk bijgebouwd.

Ook de omgeving wordt in het plan aangepast. Zo wordt het zebrapad voor het gebouw verhoogd en moet er een verbindingspad komen tussen de Kloosterstraat en Aan de Koeberg. Op de bestaande parkeerplaats bij Kerkeböske moeten meer parkeerplekken komen, net als een kiss & ride. De kosten voor deze aanpassingen worden ingeschat op 164.000 euro. Verder moeten twee oude bomen plaatsmaken voor de renovatie. Daarom stort de gemeente ter compensatie 20.000 euro in het bomenfonds van de gemeente.

Het is de bedoeling dat na de zomer van 2022 basisschool de Pas, de naschoolse opvang en drie groepen van de kinderdagopvang hun intrek nemen in het gerenoveerde kindcentrum. Er kunnen dan zo'n 160 leerlingen terecht op de school. Met dit gerenoveerd kindcentrum moeten kinderen zich kunnen ontwikkelen in een groene en kindvriendelijke omgeving.

Het plan om van het pand van de voormalige Odaschool een kindcentrum te ontwikkelen lag er al sinds 2014.