Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vernieuwd ondiep bad De Bercken weer open

28 juli 2021

De werkzaamheden aan het ondiepe bad van zwembad De Bercken in Reuver zijn klaar en dus kunnen zwemliefhebbers vanaf woensdag ook weer dat bad in.

Het ondiepe bad moest vervangen worden, omdat er al een aantal jaren scheuren in zaten.

Kunst- en vliegwerk

Eerder werden die scheuren volgens Stichting Zwembad De Bercken 'met kunst- en vliegwerk' gerepareerd, maar dat bleek niet te werken. "Wij doen met vrijwilligers elk jaar onderhoud en reparatie daar waar nodig is", vertelt Peter van der Biezen van Zwembad De Bercken. "We zagen de laatste jaren dat het repareren een steeds kortere levensduur had. Vorig jaar toen we aan het coaten waren, sprong het eraf en bleek het bad gescheurd."

Lees ook: Zwembad De Bercken na ruim jaar weer open

Investering
Het hele bad werd eruit gehaald en een nieuw bad kwam daarvoor in de plaats. De gemeente Beesel heeft 199.000 euro geïnvesteerd in het nieuwe bad en de stichting leverde een bijdrage van 50.000 euro.

Vertraagd
"We zijn apetrots dat het bad eindelijk klaar is", reageert Gemmie Derksen van het Reuverse zwembad. De werkzaamheden waren namelijk vertraagd door drukte van de uitvoerders en het wisselvallige weer. Voor het coaten (het aanbrengen van een waterbestendige deklaag, red.) moest het droog en zonnig zijn. Die periode bleef lange tijd uit. Vorige week liet het weer het wel toe om de laatste werkzaamheden uit te voeren.

Speeltoestellen
Alleen de speeltoestellen in het zwembad ontbreken nog. "We moesten kiezen: bad open of helemaal stoppen. We hebben gekozen het bad open te doen en de speeltoestellen begin vorig jaar erin te zetten", vertelt Van der Biezen.

In 2020 bestond De Bercken 25 jaar, maar een feestje moest uitblijven. "Als we hier mogen feesten, gaan we weer met heel veel ramtam feesten", is Derksen vastberaden.