Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vernieuwde Sporthal Piushof geopend

Na een uitgebreide renovatie is sporthal Piushof zondag officieel geopend. De Stichting Piushallen Helden was al enkele jaren bezig met de plannen voor de vernieuwingen. Onder de naam "Project Energy Dome" werd het karwei opgepakt, dat uiteindelijk is gerealiseerd met hulp van vele sponsoren, vrijwilligers, bedrijven en subsidies. 
Tijdens een spectaculaire openingsact en diverse openingswoorden zijn de hallen zondag 17 maart 2017 officieel in gebruik genomen. 
Het project kreeg veel aandacht in de media, omdat de renovatiekosten hoger bleken te zijn dan aanvankelijk was afgesproken. Diverse redenen waren er aanwezig om de beide hallen te renoveren, zowel de technische staat, de Arbo en hygiëne, het energieverbruik, de verlichting, verwarming en de luchtkwaliteit waren onder andere componenten. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde uiteindelijk in met het betalen van een groot deel van het tekort. De gemeente betaalt 188.000 euro, het overige bedrag van de 288.000 euro komt op rekening van de stichting die de sporthallen beheert. Er is een intern onafhankelijk onderzoek gestart om herhaling bij dergelijke zelfsturingsprojecten te voorkomen. Nu kunnen de vele huurders en gebruikers aan de slag.
Omroep P&M was aanwezig om de handelingen vast te leggen in woord en beeld.
 
Foto's: Ger Bos