Menu

Twitter feed Omroep P&M

Verrassingstas zomervakantie 2021

27 juni 2021

Om een zomerdip onder kinderen te voorkomen en ouders in de zomervakantie te stimuleren om met hun kinderen te lezen kunnen alle kinderen in de Gemeente Beesel en Peel en Maas een verrassingstas reserveren bij Bibliotheek Maas en Peel.

Je krijgt dan een tas met drie prenten- of leesboeken die je in de zomervakantie kunt lezen. Daarnaast zit er in de tas een leuk extraatje en zijn voor ouders enkele (voor)leestips toegevoegd. De verrassingstas kan vanaf maandag 5 juli aangevraagd worden via www.debibliotheekmaasenpeel.nl .

Kinderen oefenen thuis en op school keihard om een goed leesniveau te behalen. Uit onderzoek blijkt echter dat het leesniveau van de kinderen in de zomervakantie vaak terugloopt omdat er niet dagelijks geoefend wordt. Zelfs bij kinderen die van lezen houden wil het lezen er in de vakantie wel eens wat bij inschieten. En als kinderen niet zo’n lezers zijn, is de kans nog kleiner dat ze uit zichzelf een boek zullen pakken.

Iedere week wordt een cadeautje verloot onder de kinderen die een vakantiefoto hebben gestuurd van zichzelf met hun leesboek!