Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vertrouwen in democratie centraal in nieuwjaarstoespraak

8 januari 2019

Burgemeester Delissen heeft in haar nieuwjaarstoespraak vooruitgeblikt op het nieuwe jaar. Daarin stond het hebben en het blijven vertrouwen op de democratie centraal. Delissen: ‘Democratie zoals wij die kennen, is de enig denkbare bestuursvorm in deze tijd.’

Ook keek de burgemeester naar het komend jaar, waarin er verschillende verkiezingen op het programma staan. ‘Traditioneel is in Peel en Maas de opkomst bij verkiezingen relatief aan de lage kant. Ik zou dat heel graag anders zien. Daar maak ik geen geheim van. Soms wordt veronderstelt dat dit komt omdat onze inwoners over het algemeen tevreden zijn. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Ook in Peel en Maas is nog armoede, eenzaamheid, ontevredenheid en boosheid. En dat wordt door politiek en bestuur gezien, onderkend en daadkrachtig opgepakt’, aldus Delissen.

Het afgelopen jaar kreeg Peel en Maas het Cittaslow keurmerk. Dit jaar worden de eerste ambassadeurs benoemd. Een persoonlijk voornemen van de burgemeester is om minder online te zijn, ‘zodat er wat extra denkruimte vrijkomt’.

De nieuwjaarsbijeenkomst werd maandag goed bezocht in het Huis van de Gemeente.