Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri gaat boosterprik zetten bij patiënten

21 december 2021

Patiënten die toch al in VieCuri Medisch Centrum in Venlo zijn voor een afspraak kunnen aansluitend een boosterprik halen.

Het ziekenhuis gaat die mogelijkheid vanaf woensdag 22 december bieden.

Geen extra toeloop
Daarmee wil VieCuri de GGD helpen om versneld zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Het gaat alleen om patiënten die al een afspraak in het Venlose ziekenhuis hebben. Dat geldt ook voor mensen die bloed laten prikken. VieCuri controleert of er een afspraak staat, want het ziekenhuis wil geen extra toeloop creëren.

Het RIVM geeft aan dat vaccineren essentieel is vanwege de zorgen over de Omikronvariant. Deze nieuwe variant verspreidt zich erg snel en kan tot een hoge piek in ziekenhuis- en intensive care-opnames leiden.

Huisartsenpraktijk
Afgelopen weekend maakten huisartsenpraktijken Pantaleon in Panningen en Verstraten Medico in Beringe bekend dat ze boosterprikken willen gaan zetten. Ze zijn daarmee de eerste huisartsenpraktijken van Nederland die dat van plan zijn. Sporthal de Piushof in Panningen is donderdag ingericht om 18- tot en met 65-jarige patiënten van de twee huisartsenpraktijken een boostervaccinatie te geven.

Lees ook: Boostervaccinatie: donderdag in Piushallen

Huisartsenkoepel Coöperatie Cohesie gaat peilen of er behalve in Panningen en Beringe nog meer huisartsenpraktijken in Noord-Limburg zijn die boosterprikken willen gaan zetten.

Lees ook: Huisartsenkoepel onderzoekt animo zetten boosterprik

De tijdelijke priklocatie in het ziekenhuis in Venlo is er tot en met vrijdag 14 januari.