Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri gaat door met boosteren

14 januari 2022

VieCuri Medisch Centrum in Venlo is van plan om van de tijdelijke vaccinatielocatie een semi-permanente te maken.

Patiënten die toch al een afspraak in het ziekenhuis hebben, kunnen daar vanaf eind december meteen een boostervaccinatie laten zetten.

Eerste twee weken druk
De tijdelijke locatie zou tot en met vrijdag 14 januari geopend zijn. In die drie weken zijn ongeveer 3500 patiënten geboosterd. "Zeker de eerste twee weken waren druk", schrijft het ziekenhuis. "Sinds vorige week zien we een afname, dat is logisch te verklaren: je ziet op steeds meer plekken dat er locaties komen waar je zonder afspraak terecht kunt, zo ook bij de GGD in Venlo."

Lees ook: VieCuri gaat boosterpik zetten bij patiënten

Korte termijn door
Doordat het initiatief positief door patiënten, bezoekers en medewerkers is ontvangen, gaat VieCuri ermee door. "We werken nu uit hoe dat er precies uitziet. Voor de korte termijn gaan we door op ongeveer dezelfde wijze zoals de afgelopen weken. Wel worden de openingstijden iets aangepast."

Tegenover de apotheek
De komende twee weken is de vaccinatielocatie geopend op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Het is dus bedoeld voor patiënten die al een ziekenhuisafspraak hebben of die bloed laten prikken. De locatie bevindt zich tegenover de apotheek in VieCuri (route 17).

VieCuri is onlangs een boostercampagne gestart om mensen te motiveren zo snel mogelijk de boosterprik te halen.

Lees ook: VieCuri start boostercampagne