Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri: Meer mensen met botbreuken

10 februari 2021

Op de spoedeisende hulp van het VieCuri ziekenhuis komen vanwege het winterse weer en de gladheid meer mensen met botbreuken binnen. Dat meldt 1Limburg. Het ziekenhuis, met vestigingen in Venlo en Venray, ziet een lichte toename van het aantal patiënten met botbreuken. Er zijn nog geen mensen met onderkoelingsverschijnselen door de vrieskou op de spoedeisende hulp beland.

"We worden niet overspoeld en kunnen het prima aan", zegt een woordvoerster tegen de regionale omroep. "We weten uit ervaring dat er meer ongelukken gebeuren als het plotseling glad wordt. Nu was het winterse weer groot aangekondigd en je merkt dat dat effect heeft."

VieCuri is niet het enige ziekenhuis dat een toename van drukte merkt. Ook Sint Jans Gasthuis merkt dat er meer incidenten zijn door gladheid. Daar komen vooral mensen met een gebroken pols of heup op de spoedeisende hulp terecht.

Patiënten met die botbreuken moeten ook in het Roermondse Laurentius Ziekenhuis een bezoek brengen aan de spoedeisende hulp en de gipskamer. Maandag ging het om 20 patiënten, dinsdag zelfs 32 en woensdagochtend waren dat er 4. "Bij gladheid zijn er altijd patiënten met botbreuken, maar met name dinsdag waren dit er extreem veel", laat het ziekenhuis weten.


De vriestemperaturen overdag en 's nachts houden in ieder geval tot en met vrijdag nog aan. In het weekend kan het kwik overdag net boven 0 graden uitkomen.

Foto: iStock