Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri ontvangt Vaatkeurmerk 2018

13 september 2018

VieCuri Medisch Centrum heeft het Vaatkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep. Dit houdt in dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen die deze patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen. VieCuri voert het keurmerk sinds 2005 en het wordt jaarlijks opnieuw toegewezen.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Om het keurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Het keurmerk kan vaatpatiënten en zorgverzekeraars helpen een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Op www.harteraad.nl, de website van de Hart&Vaatgroep, is te zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk hebben ontvangen. De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.