Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri start nazorgpoli voor coronapatiënten

29 juni 2020

Het VieCuri ziekenhuis start een nazorgpoli voor de revalidatie van coronapatiënten. Deze poli moet binnen enkele weken starten.

'De laatste logistieke hobbels worden momenteel genomen', dat zei Roel van Zeeland, longarts van het VieCuri ziekenhuis. Mensen die het coronavirus hebben gehad, krijgen een scan en longfunctieonderzoek. Artsen zijn bijgeschoold en er is een breed team aan specialisten om in de poli te werken.

Ook mensen die niet in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest, maar wel het virus hebben gehad, worden opgeroepen om zich te melden. De longarts adviseert deze mensen om zich te melden bij de huisarts. Hij verwacht dat dit een grote groep is. Het ziekenhuis heeft nauw overleg met huisartsen.

Een grote groep patiënten behoudt een grote schade aan de longen. Het herstellen van de ziekte kan een lang traject zijn. 'Het coronavirus is een agressief virus dat zich diep en agressief in de longen nestelt. Belangrijke factoren zijn onder andere hoe je voor de ziekteperiode functioneerde', aldus de longarts.