Menu

Twitter feed Omroep P&M

VieCuri volledig geëvacueerd

VieCuri Medisch Centrum in Venlo wordt volledig geëvacueerd vanwege de hoogwaterstand in de Maas.

Veiligheidsregio Limburg-Noord en het Venlose ziekenhuis hebben dat gezamenlijk besloten.

Ergste kan gebeuren
De volledige ontruiming van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo is 'zo'n beetje het ergste dat kan gebeuren'. Dat zegt IJsbrand Schouten, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis, schrijft 1Limburg. Volgens Waterschap Limburg is de kans relatief klein dat het ziekenhuis onder water komt te staan, maar VieCuri wil die gok niet nemen.

Doorgestuurd
Spoedpatiënten worden doorgestuurd naar omliggende ziekenhuizen. Dat geldt ook voor bezoekers van de Huisartsenpost (HAP) en Vincent van Gogh (GGZ).

Overgeplaatst
Ook worden 200 patiënten, van wie 40 kwetsbaren, uit het VieCuri overgeplaatst naar andere ziekenhuizen of naar huis gestuurd. Het ziekenhuis denkt dat de situatie zich tot en met maandag voordoet. "We gaan er alles aan doen om dinsdag 20 juli weer klaar te staan voor de patiënten."

Opnamestop
VieCuri besloot donderdag al een opnamestop af te kondigen vanaf 20.00 uur. Dat hield in dat er geen nieuwe patiënten worden opgenomen in Venlo, los van acute zorg. Het ziekenhuis gaf toen al aan dat het voorbereid is op een eventuele evacuatie.

Foto: Fer Traugott