Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Vier genomineerden voor Cultuurprijs

4 oktober 2019

De Stichting Baarlo Leeft!, de Kepèlse Initiatiefgroep Behoud Lazaristenkapel, het Heldense echtpaar Mijntje en Peter Klaasen en Jac Kranen uit Helden zijn de vier genomineerden voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2019.

Stichting Baarlo Leeft is actief in Baarlo. Al jaren organiseren ze activiteiten en dit jaar doen ze hier vanwege het 800 jarig bestaan van Baarlo nog een schepje bovenop. Bekend is het straattheater en de kastelendag, dit jaar was het evenement Baarlo Steengoed een bijzonder extra evenement.

De Kepèlse Initiatiefgroep Behoud Lazaristenkapel is genomineerd voor hun jarenlange inzet om dit erfgoed voor de gemeente Peel en Maas te behouden. Samen zoeken ze innovatieve manieren om culturele evenementen een mooie en passende unieke beleving mee te geven door gebruik te maken van de kapel en het orgel, deze zijn beiden een Rijksmonument.

Het echtpaar Mijntje en Peter Klaasen is genomineerd vanwege hun aanjagende functies in de culturele en maatschappelijke gemeenschap van Peel en Maas. Voorbeelden zijn de organisatie van diverse voorstellingen voor Cultuurpodia Peel en Maas, hun actieve betrokkenheid bij close-harmony group To Be Continued en Shakespeare in Kessel.

Jac Kranen is vooral bekend van de Bretelboys. Naast zijn werkzaamheden als schilder heeft hij in deze hoedanigheid menige creatieveling advies gegeven en verder geholpen. Zijn betrokkenheid bij de Dörper revues en zijn lidmaatschap en bijdrages voor de fanfare Sint Cecilia zijn meegenomen in de voordracht. 

Op Facebook of via het mailadres stemcultuurprijs@gmail.com kan iedereen stemmen wie van deze genomineerden de Publieksprijs verdiend. De stemming hiervoor is open van 6 oktober tot 17 november. De uitslag is te zien tijdens de cultuurprijsuitreiking in DOK6. Op vrijdagavond 29 november is de uitreiking vanaf 20.00 uur in DOK6 theater in Panningen. Naast de Cultuurprijs worden ook de stimuleringsprijs en de publieksprijs uitgereikt.