Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vier ton extra voor speelvoorzieningen

16 november 2021

In de gemeente Peel en Maas wordt er fors meer geld uitgetrokken voor speelvoorzieningen dan aanvankelijk was begroot voor 2022. Niet 150.000 euro maar 550.000 euro wordt er geïnvesteerd.

Het CDA en de PvdA/GroenLinks kwamen dinsdag in de begrotingsvergadering met het voorstel om deze investering met vier ton extra aan te passen in de begroting voor 2022.

Impuls hoognodig
Het college had 150.000 euro begroot om speeltoestellen in de gemeente te vervangen. Maar volgens de partijen is dat geld niet genoeg om een extra stap te zetten en te investeren in schoolpleinen en speeltuinen. "Het is belangrijk dat kinderen in alle dorpen voldoende uitdagende speelgelegenheden hebben, een impuls is hoognodig", zei CDA-raadslid Roel Boots tijdens de begrotingsbehandeling.

Gezinsvriendelijkheid
Politici kregen regelmatig signalen van ouders en kinderen uit verschillende dorpen dat er behoefte is aan een ruimhartiger beleid. Ook haalde het CDA aan dat de investering een positief effect zal hebben op de uitstraling van Peel en Maas als gezinsvriendelijke gemeente. "De gemeenschap zorgt zelf voor gezinsvriendelijkheid, dat los je niet op met een paar speeltoestellen", zo reageert wethouder Paul Sanders.

Natuurlijke speelmogelijkheden
Volgens de wethouder worden alle schoolpleinen sowieso al vernieuwd. "Maar extra geld biedt de mogelijkheid om meer wensen op te pakken. Zo hebben we verschillende aanvragen voor skatebanen binnengekregen. Daar kunnen we het extra geld voor inzetten." De initiatiefnemers willen dat de gemeente extra aandacht heeft voor de kleinere kernen en de wijken, zoals Schrames in Helden. Ook moet volgens hen niet alleen de focus liggen op traditionele speeltoestellen, maar als het kan ook ingezet worden op natuurlijke speelmogelijkheden met zoveel mogelijk groen.

Het geld kan tot en met 31 december 2025 besteed worden.