Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vier verdachten opgepakt in witwasonderzoek

28 september 2021

De politie heeft dinsdag vier verdachten uit de gemeente Peel en Maas opgepakt op verdenking van het witwassen van crimineel geld. Drie woningen en een bedrijfspand in deze gemeente werden doorzocht.

Zo deed de politie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) invallen bij onder andere autobedrijf Ficus aan de John F. Kennedylaan in Panningen en woningen boven cafetaria Restaria in Helden.

Crimineel geld
1Limburg weet dat Godfried B., eigenaar van de autozaak, en zijn vrouw (40) werden opgepakt. Zij worden samen met een andere man (51) en vrouw (35) verdacht van het witwassen van crimineel geld van een 60-jarige man die in de gevangenis zit.

Katvangers
In het onderzoek werden drie woningen en een bedrijfspand in Helden, Panningen en Kessel doorzocht. Ook werd een inval gedaan in een woning in Portugal. Dat werd gedaan omdat het niet duidelijk is hoe de gevangene aan zijn huidig vermogen komt. Er wordt vermoed dat hij katvangers, familieleden en zakenrelaties inzette om aan het geld te komen.

Lees ook: Invallen in Peel en Maas: dure auto's in beslag genomen

Beslag gelegd
Tijdens de invallen werd er beslag gelegd op vastgoed, auto's, horloges en cash geld met een totale waarde van 4,7 miljoen euro.

De vier verdachten zitten volgens 1Limburg vast in Utrecht, omdat het om een landelijk politieonderzoek gaat.