Menu

Twitter feed Omroep P&M

Viroloog verwacht tweede coronapiek

17 mei 2020

Viroloog Marion Koopmans verwacht een tweede piek van mensen met het coronavirus. Hoeveel we van een piek gaan zien, is afhankelijk hoe de maatregelen van de overheid landelijk worden opgevolgd.

Koopmans verklaart het hoog aantal besmettingen in Peel en Maas aan een combinatie van wintersportvakanties, carnaval en andere evenementen. De hoogte van de eerste piek hangt af van deze gebeurtenissen. ‘Het hoeft niet te betekenen dat Peel en Maas met een hoge coronadichtheid wederom een hoge piek krijgt’, zo zei de viroloog op Omroep P&M.

Er worden voorbereidingen getroffen om veel sneller dan de afgelopen maanden testen uit te voeren. Hierdoor moet snel gezien kunnen worden hoe snel het virus opduikt.

Over huisarts Rob Elens die zegt een medicijn te hebben tegen het virus zegt Koopmans dat het wordt afgeraden om het voor te schrijven. Wel wordt onderzoek gedaan door de wereld gezondheidsorganisatie. ‘Het werkt niet zomaar voor iedereen en moet dus niet zomaar voorgeschreven worden.’ De eerste testen lieten een verhoogd risico zien.