Menu

Twitter feed Omroep P&M

Voorlopig eindbedrag van Ut P&M Hoés is 17.000 euro

De voorlopige eindstand van Ut P&M Hoés 2015 is 16.129,27 euro. Dit recordbedrag werd vlak voor de bekendmaking door Leon Engels afgerond tot 17.000 euro. Dit werd door wethouder Arno Janssen en Omroep P&M dj Rob van Soest zondag om 17.00 uur bekend gemaakt bij het P&M Hoés op het Raadhuisplein in Panningen. 

Het geld komt ten goede van het goede doel, het Plattelandshoés. Dit is een hospice waar naast palliatieve zorg ook mensen met een geestelijke beperking of psychiatrische aandoening opgevangen kunnen worden om mantelzorgers te ontlasten. Daarnaast wordt ook overbruggingszorg aangeboden voor mensen die na een ziekenhuisopname niet meteen naar huis of verzorgingshuis kunnen.

Er werden veel acties georganiseerd rondom de actie van Omroep P&M voor het goede doel. Zo haalden leerlingen van het Bouwens ruim 3000 euro, werden oliebollen en wafels gebakken en werden speciale ‘Plattelandshoés broodje’ verkocht. Een huiskamerconcert met Ben Verdellen leverde 1000 euro op en voor een huiskamerconcert van de Toddezek is 568,75 geboden.

P&M Hoés op het plein
Het was gezellig druk op het plein bij Ut P&M Hoés waar veel artiesten optraden. Zoals Pyure, het duo Ton en Bernie, Naomi Leelah, Daan en Yana de Reuver en WieZoVals. Bo Art uit Baarlo schenkt een schilderij aan het Plattelandshoés en verzorgt een jaar lang wisseltentoonstellingen.

De Omroep heeft naast alle andere activiteiten, de drie dj's die verzoekplaten draaiden een eigen actie. Omroep P&M schenkt het eerste jaar het donateursgeld, (12 euro) van nieuwe donateurs aan het Plattelandshoés.