Menu

Twitter feed Omroep P&M

Voormalig standaardruiter Gijs Gerris overleden

1 april 2021

Gijs Gerris, voormalig standaardruiter van schutterij Sint Lambertus uit Helden, is donderdag overleden. Ook was Gerris jarenlang standaardruiter op het OLS namens de OLS-federatie.

Na 50 jaar actief te zijn geweest als standaardruiter, nam Gerris in 2014 afscheid. Op het OLS in Papenhoven-Grevenbicht schitterde hij als een van de laatste keren op zijn paard Artiest. Zijn dochter Petra nam het stokje als standaardruiter voor Sint Lambertus en de OLS-federatie over.

Gerris mocht in 2014 de waarderingsonderscheiding van de Oud Limburgse Schuttersfederatie in ontvangst nemen op het OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Hij was de eerste persoon in de historie die deze erepenning kreeg opgespeld. De Heldenaar was niet alleen actief in het schuttersleven, maar was ook zo'n 22 jaar Vorst van carnavalsvereniging Dörper Kuus.

Schuttterij Sint Lambertus reageerde op Facebook: ‘Met verslagenheid hebben wij kennis vernomen van het overlijden van ons Erelid Gijs Gerris. Al wat Gijs voor ons Gilde betekend heeft, is met geen pen te beschrijven.’ Samen met zijn vrouw Door was hij beheerder van het schutterslokaal.

Gijs Gerris laat een vrouw, dochter en twee kleinkinderen achter.

Bekijk hier de documentaire die Omroep P&M in 2014 over hem maakte.