Menu

Twitter feed Omroep P&M

Vragen over herzien aanpak wegen

25 november 2018

CDA-raadslid Sandy Janssen heeft vragen gesteld aan het college over het mogelijk herzien van de infrastructurele voorzieningen in de provincie Limburg en ook in Peel en Maas. Het raadslid wil weten wat het college gaat doen om te zorgen dat de infrastructurele voorzieningen op de agenda blijven staan en worden gerealiseerd.

Deputé Eric Geurts wil 31 infrastructurele voorzieningen herzien vanwege een dreigend tekort van 150 tot 200 miljoen euro voor de provincie. Deze in totaal 31 projecten zijn nu nog in een fase dat ze teruggedraaid kunnen worden. De projecten zouden samen een 600 miljoen euro kosten, waarvan de provincie een 340 miljoen zou bijdragen.

Van deze 31 te herziene projecten zijn er ook twee in de gemeente Peel en Maas. Het betreft hiervan de reconstructie van de Napoleonsweg N273 in Baarlo en de onlangs besloten ontsluiting/afslag van de N277 (Midden Peelweg) naar de Zandberg ter hoogte van Teboza.
Janssen vraagt of het college op de hoogte is en of de betrokkenen op de hoogte zijn gesteld. Tevens wil het raadslid weten wat het college gaat doen om deze twee infrastructurele voorzieningen op de agenda aan te pakken