Menu

Twitter feed Omroep P&M

VVD: 'Draai besluit hulp bij het huishouden terug'

De VVD in Peel en Maas wil dat het besluit teruggedraaid wordt om een dorpsvoorziening te maken van het hulp bij het huishouden. Nu is het nog een algemene voorziening.

De opzet is om de vrijwilligers in de dorpen zelf de volledige hulp bij het huishouden te laten regelen. De gemeente houdt slechts de maatwerkvoorziening als vangnet.
 
Brandbrief
Zorgaanbieders stuurden in september een brandbrief naar de gemeente. Daarin gaven ze aan dat ze zich grote zorgen maken om hun cliënten en medewerkers. Volgens de vijf zorgaanbieders blijkt de constructie juridisch niet haalbaar. VVD-raadslid Karin Jacobs stelde in de raadsvergadering voor om het raadsbesluit in te trekken.
 
Zaken uitzoeken
Het college gaf vorige week al aan in gesprek te zijn met het ministerie. In een reactie liet burgemeester Wilma  Delissen-van Tongerlo weten, die wethouder Anget Mestrom in dit dossier vervangt, dat er nog zaken worden uitgezocht. Het college komt terug bij de raad, wanneer er meer informatie is.


Eenrichtingsverkeer
De verontruste zorgaanbieders hebben de intentie om in gesprek te blijven met de gemeente. "Alleen als het een dialoog is", zei Jeroen Kamerbeek, directeur van Tzorg, eerder. "Als het eenrichtingsverkeer wordt, houdt het op. Het moet niet leiden tot een doodlopende straat."

Vanaf 1 januari 2022 is het de bedoeling dat de pilot verder gaat als dorpsvoorziening.