Menu

Twitter feed Omroep P&M

VVD Horst aan de Maas stelt vragen over brief windmolens Grashoek

27 augustus 2020

De VVD-fractie van de gemeente Horst aan de Maas heeft met verbazing gereageerd op de brief die het college van Horst aan de Maas naar de gemeente Peel en Maas heeft gestuurd. Hierin worden zorgen worden geuit over het plan voor vijf windmolens langs de A67 in het buitengebied van Grashoek.

Het college van Horst aan de Maas schrijft zich zorgen te maken over de belangen van de ondernemers in De Peelbergen en de inwoners in de Peel. De VVD van Horst aan de Maas vraagt waarom er vragen worden gesteld, terwijl er bij de gemeente Peel en Maas nog geen enkel plan is ingediend. Ook vraagt de VVD aan het college om een standpunt in te nemen over dit windpark. "Moet dit er komen of niet?", zo staat er in de brief.

Volgens de VVD zijn er in Horst aan de Maas collegeleden die zich positief over de komst van dit windpark hebben uitgelaten. In de brief schrijft de partij: ´Deze insteek staat onzes inziens haaks op de beoogde afdronk van deze brief aan Peel en Maas. Of is deze brief geschreven voor de bühne?´