Menu

Twitter feed Omroep P&M

Week van de duurzaamheid op P&M

De gemeente Peel en Maas onderzoekt de haalbaarheid om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat gaat Jo van den Beucken (ondernemer en inwoner van Peel en Maas) niet snel genoeg. Hij daagde 30 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven uit om te onderzoeken of Peel en Maas al in 2030 energieneutraal kan zijn. En sterker nog, of het mogelijk is om dan ook de gemeente Peel en Maas los te koppelen van het landelijke energienet. Op maandag 18 juni presenteren de studenten hun bevindingen in het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. In de aanloop van deze presentatie, besteedt Omroep P&M vanaf maandag 11 juni een hele week aandacht aan onderwerpen rondom duurzaamheid.

Inwoners en partijen in Peel en Maas komen aan het woord om te vertellen over allerlei duurzame onderwerpen. Gloei, PeelEnergie, Het Bouwens, maar ook inwoners die hun woning duurzaam hebben ingericht; het komt allemaal voorbij. In de radioprogramma’s LunchLive! (elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur) en P&M Nieuws (elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur). In het P&M Nieuws op tv is er ook aandacht voor duurzame initiatieven.

Is een duurzaam Peel en Maas de Asterix en Obelix van 2018? Hoe kan een relatief kleine gemeente toch eigenwijs het voortouw nemen in duurzaam Nederland? Kan Peel en Maas zich volledig onafhankelijk maken van de grote energiereuzen in Nederland? Daartoe gaat Omroep P&M in gesprek met partijen binnen Peel en Maas die zich inzetten voor een duurzame samenleving. Zeker 15 personen komen op radio en TV aan het woord over hun droom en ambitie.

Waarom moeten we eigenlijk op korte termijn grote stappen gaan nemen als het gaat om duurzaamheid? Dat is te zien in de film An Inconvenient Sequel: Truth To Power (2017) van Al Gore. De film zal binnenkort met dank aan de gemeente Peel en Maas het lokale bedrijfsleven en de winkeliersvereniging Panningen voor elke inwoner van Peel en Maas gratis te zien zijn. De presentaties van de TU/e studenten op maandagmiddag (12.00-17.00 uur) en -avond (18.00-21.30 uur) 18 juni zijn gratis toegankelijk voor het publiek.