Menu

Twitter feed Omroep P&M

Weer meer oplaadpunten in Peel en Maas en Beesel

Eigenaren van een elektrische auto kunnen in de gemeenten Peel en Maas en Beesel weer op meer plekken terecht om hun auto buiten de deur op te laden. Peel en Maas telde in juni dit jaar 44 (semi-)publieke laadpunten. In Beesel staan er nu 10 van die punten waar opgeladen kan worden.

Dat komt naar voren in de cijfers van laadpuntendatabank Eco-Movement en RVO, dat onderdeel uitmaakt van het Ministerie van Economische Zaken.

Dag en nacht opladen
Begin vorig jaar ging het in Peel en Maas nog om 38 laadpunten. In een jaar tijd zijn er 8 publieke oplaadpunten bijgekomen die dag en nacht gebruikt kunnen worden. Wel zijn er 2 semipublieke laadpunten minder dan in 2020. Het is niet bekend wat de reden daarvan is. In Beesel is de toename van het aantal laadlocaties nihil: van 9 publieke laadpunten in 2020 naar 10 dit jaar.

Snellaadpunten
Wie z'n elektrische auto binnen de kortste keren wil opladen, moet wel naar een andere gemeente rijden, want Peel en Maas en Beesel hebben geen snellaadpunten. In de omliggende gemeenten zoals Venlo, Horst aan de Maas en Leudal kunnen auto's wel snel worden opgeladen.

Toename stekkerauto's
De landelijke stijging van het aantal laadlocaties is inherent aan de flinke toename van het aantal elektrische auto's. Zo staan er in Peel en Maas in februari dit jaar 329 stekkerauto's geregistreerd, terwijl dat in januari 2020 nog 216 waren. Ook rijden meer inwoners van de gemeente Beesel rond met een elektrische auto: 67 dit jaar ten opzichte van 42 in 2020.

Inmiddels zijn er in Nederland 267.000 geregistreerde elektrische wagens. Dat is een toename van bijna duizend auto's in een jaar tijd.


Foto: Unsplash