Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wegen afgesloten vanwege hoogwater

15 juli 2021

De gemeente heeft maatregelen getroffen in het gebied bij de Maas, bij Baarlo, Kessel en Kessel-Eik. Er zijn wegen in de uiterwaarden afgesloten, rioolkasten worden ingepakt om ze te beschermen tegen het stijgende water en er worden markeringspalen langs wegen geplaatst om in geval van hoog water zichtbaar te maken waar de weg loopt.


Keerwand
Zodra het veer Kessel-Reuver uit de vaart gaat, wordt bij Kessel een keerwand geplaatst om het water tegen te houden. De gemeente bereidt zich voor op meer maatregelen als de verwachting is dat het water verder gaat stijgen. Volgens de veerman zou het gaan om een stijging van vier meter.

Maasboulevard
Er zijn maatregelen getroffen bij de Maasboulevard in Kessel, waar op dit moment werkzaamheden plaatsvinden. Losliggende materialen en machines zijn verplaatst, zodat deze niet meegenomen kunnen worden door het water. Verder zijn er maatregelen genomen om schade aan de Maasboulevard – die dus nog in aanbouw is – te voorkomen.

Bewoners en ondernemers in uiterwaarden bij de Maas zijn gewaarschuwd voor het stijgende water. We vragen iedereen die (recreatief) gebruik maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen.

Foto's: Ger Bos