Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wethouder Drost: 'Plan Heijackerstraat verder brengen'

15 oktober 2021

Kersverse wethouder Luc Drost van de gemeente Beesel hoopt in de komende maanden met bewoners van de Heijackerstraat in Beesel het plan voor huisvesting een stap verder te brengen.

Dat zegt de geboren Zwollenaar in gesprek met Omroep P&M. Drost werd afgelopen maandag geïnstalleerd als opvolger van Debbie Heesakkers die een nieuwe baan bij woningcorporatie Woonwenz heeft.

Werkatelier
Ondanks dat hij geen Limburger is, is Beesel geen onbekend terrein voor hem. De wethouder werkte acht jaar als projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling. Zo heeft hij industrieterrein Oppe Brik getransformeerd tot een groene woonwijk. "Een van de kamers in het gemeentehuis was mijn werkatelier", vertelt Drost. "Ik heb woningen getekend aan de wand en de collega's erbij betrokken om te schieten op het plan."

Geweldige uitdaging
In het najaar van 2013 werd Drost gevraagd om met het plan aan de slag te gaan. "Het is een geweldige uitdaging om op basis van ervaring in het verleden te werken aan zo'n prachtig plan met ambitie. Bijzonder dat de gemeente als een van de eerste plannen in Nederland kwam waarbij 0 op de gasmeter de eis was."

Met plezier
Dat project was volgens hem voor de politieke partij VLP een belangrijk aspect geweest om hem te vragen wethouder te worden. "Ze weten met wie ze te maken hebben. Natuurlijk is het spel tussen het college en de raad uitermate belangrijk. Ik heb altijd met veel plezier ook in de raadzaal de plannen kunnen verdedigen", geeft hij aan.

Terugtreden
Het is de bedoeling dat Drost tot een nieuw college de functie vervult. "Het is de afspraak dat ik blijf zitten tot aan het nieuwe college, dan treed ik weer terug. Die periode van verkiezingen tot nieuw college overbruggen kan makkelijk zes tot acht maanden duren. In die periode kan ik toch iets realiseren."

Lees ook: Luc Drost benoemd als wethouder Beesel

Drost werkt drie dagen als wethouder. Hij gaat zich bezighouden met Recreatie en Toerisme, Ruimtelijke ontwikkeling, Volkshuisvesting, Omgevingswet, Integrale aanpak wijken, Vergunningverlening Toezicht Handhaving, Economische Zaken en Bedrijven, Grondexploitatie en Grond & Pachtzaken.