Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wethouder Heesakkers van Beesel vertrekt

6 augustus 2021

Debbie Heesakkers stopt als wethouder van de gemeente Beesel, omdat ze een nieuwe baan heeft bij Woningcoöperatie Woonwenz. Luc Drost wordt tot aan de gemeenteraadsverkiezingen haar opvolger.

De wethouder van de partij VLP zaken legt op 1 oktober haar functie neer.

Portefeuille
Heesakkers, die strafrecht heeft gestudeerd, nam vijf jaar geleden het stokje over van Jan Smolenaars. Ze heeft Recreatie en Toerisme, Ruimtelijke ontwikkeling, Volkshuisvesting, Omgevingswet, Integrale aanpak wijken, Vergunningverlening Toezicht Handhaving, Economische Zaken en Bedrijven, Grondexploitatie en Grond & Pachtzaken in haar portefeuille.

Ervaring
Haar beoogde opvolger Luc Drost is geen onbekende in de gemeente Beesel. Zo was hij ruim zeven jaar projectleider Oppe Brik. Dat industrieterrein is onder zijn verantwoordelijkheid getransformeerd tot een groene woonwijk. Ook heeft het Grescollege haar intrek genomen in de voormalige Greswarenfabriek. Verder was Drost van 2002 tot 2006 raadslid in de gemeente Beuningen.

Wachtgeldregeling
Het is de bedoeling dat de politicus tot aan de gemeenteraadsverkiezingen wethouder wordt. Omdat er in 2022 een nieuwe coalitie wordt geformeerd, maakt hij geen aanspraak op de wachtgeldregeling. VLP geeft aan dat de benoeming van Drost de gemeente daarom geen extra geld gaat kosten.

Voordat Drost officieel wethouder is, moet eerst de gemeenteraad akkoord gaan met zijn voordracht. Dat gebeurt waarschijnlijk tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 11 oktober.

Foto: Gemeente Beesel