Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wie is de beste voorleesvader of voorleesopa?

Het evenement vindt plaats van 6 januari 2022 t/m 6 maart 2022

Vaders uit de gemeenten Beesel en Peel en Maas aan het voorlezen krijgen is het doel van een nieuw project "#OnzeJongensLezen" van Bibliotheek Maas en Peel. Om vaders (en opa’s) extra te motiveren daagt de bieb hen uit mee te doen aan de voorleeswedstrijd ‘Stoere vaders lezen voor’.

Alle mannen in de gemeenten Beesel en Peel en Maas kunnen meedoen. Vind jij dat jouw vader (of opa) goed voorleest maak dan een filmpje als hij aan het voorlezen is en geef hem op. Uit alle filmpjes kiest een onafhankelijke jury de beste kandidaten die mogen meedoen aan de Grote Voorleesfinale. De beste voorlezer wint kaartjes voor Toverland. Tot zondag 6 maart kun je aanmelden voor de voorleeswedstrijd.

Wil je weten hoe het werkt of wil je vader (of opa) aanmelden voor de Voorleeswedstrijd ‘Stoere vaders lezen voor’ klik dan hier. Tot zondag 20 februari kun je aanmelden voor de workshop voorlezen.

Onderzoek wijst uit dat jongens vanaf groep 5 over het algemeen minder van lezen houden dan meisjes. Leesmotivatie en leesplezier zijn zeker niet vanzelfsprekend. Jongens zijn lastig(er) aan te zetten tot lezen en dat kan hun taalontwikkeling beïnvloeden. Vandaar dat de bibliotheek extra aandacht besteedt aan jongens en hun rolmodellen, in het bijzonder vaders en opa’s. Uit onderzoek blijkt overigens ook dat vaders minder, minder lang en minder interactief voorlezen.