Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wie maakt de lekkerste Beesel lekkernij?

Het evenement vindt plaats van 1 mei 2021 t/m 22 mei 2021

Als je graag bakt en nieuwe gerechten bedenkt kun je in mei meedoen aan de zoektocht naar de Beesel lekkernij. Ontdek Beesel organiseert de wedstrijd waaraan iedereen kan meedoen tussen zaterdag 1 en zaterdag 22 mei. De finale is zondag 30 mei 2021.

De lekkernij moet redelijk eenvoudig te maken zijn zodat deze in productie genomen kan worden. Het recept en een filmpje of foto van je creatie kun je uiterlijk zaterdag 22 mei sturen naar: info@ontdekbeesel.nl . Uit alle inzendingen worden vijf finalisten geselecteerd. Deze mogen op zondag 30 mei om 11.00 uur hun creatie laten proeven aan een deskundige jury. De jury bestaat uit René van Betteraij (banketbakkerij van Betteraij), Piet Boonen (restaurant ’t Raodhoes) en Inge Drenth (’t Kaashuys). Deze smaakmakers proeven en beoordelen de creaties van de vijf finalisten. Zij beslissen ook meteen wie de winnaar is van de ‘Beesel lekkernij 2021’.

Alle vijf de finalisten krijgen inhoudelijke feedback op hun baksel. De winnaar krijgt eeuwige roem en een mini-bakworkshop van René van Betteraij om het gerecht samen te finetunen zodat het in de zomer ook verkocht kan worden. De opbrengst van de tijdelijke verkoop gaat naar een goed doel dat in overleg met de winnaar wordt gekozen. Wethouder Debbie Heesakkers is ambassadeur van de wedstrijd. Zij koopt het eerste baksel in de zomer. Verder roept zij alle thuisbakkers op om mee te doen aan deze wedstrijd en een lekkernij te bedenken die past bij de gemeente Beesel. Om het lokaal kopen te stimuleren is het fijn om de ingrediënten en benodigdheden bij de ondernemers in de gemeente te kopen. Kijk voor meer informatie op www.ontdekbeesel.nl .