Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wie wint de LVK finale?

7 februari 2020

Met drie artiesten uit Peel en Maas is de gemeente goed vertegenwoordigd in de finale van het LVK, vanavond in Echt. Maar lukt het Alaaf Airlines, de Breurkes of de Prins & Aod Prinsen om de Bertha Paulissentrofee mee naar huis te nemen? De concurrentie is groot, al kunnen de kenners nog geen duidelijke winnaar noemen. Het wordt dus spannend.


De Prins & Aod Prinsen uit Grashoek mogen het LVK aftrappen. Ze starten als eerste. Het lied is een ode aan het leven. In het bijzonder aan het leven van Frits Gommans, aod prins, aod vorst en erelid van CV de Graasvraeters. De boodschap van ´Wacht neet op later´ is duidelijk: YOLO (you only live once).

Alaaf Airlines werd in 2010 opgericht en doet sindsdien elk jaar mee aan de liedjesavond van CV De Dörper Kuus uit Helden. De piloten en stewardessen schrijven zelf de teksten, componeren de muziek en voeren de liedjes uiteindelijk ook zelf uit. Dit jaar werd de Dörper liedjesavond en het P&M Liedjesfestival gewonnen met het liedje ‘Duit Ali ut express?’. 

De Breurkes, Ludgard en René Scheres, stonden vijf keer in de LVK-Finale en ook dit jaar weten ze met het nummer "Gooije Gronk" de finale te bereiken. Gooije Gronk is een nummer over onze Vastelaovesprovincie, Vastelaovesherinneringen, Vastelaovesemotie en Vastelaovesliefde. Het nummer is geschreven door Robert Janssen en Mark van Mullekom.

Het LVK wordt vrijdag live uitgezonden op L1.