Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel bit.ly/2GDm5kq

Willems stopt als fractievoorzitter Lokaal

23 januari 2019

Rob Willems stopt per 1 februari als fractievoorzitter van Lokaal Peel en Maas. Sander Janssen en Saskia Vervoort nemen zijn taken over. Zij nemen gezamenlijk het fractievoorzitterschap van Lokaal Peel en Maas over. Waarbij Sander Janssen fractievoorzitter wordt en Saskia Vervoort vicefractievoorzitter.

In een reactie laat Willems weten dat hij al eerder na het lijsttrekkerschap in 2009 (Lokaal Meijel) en 2014 (Lokaal Peel en Maas) besloten heeft om in 2018 lijsttrekker te zijn van Lokaal Peel en Maas. Daarbij heeft hij aangegeven na de verkiezingen het kopmanschap over te willen dragen. ‘Ik ben namelijk van mening dat het na 10 jaar als lijsttrekker / fractievoorzitter van een partij zaak is dat er een nieuwe kartrekker komt’, aldus de huidige leider van Lokaal Peel en Maas.

In de afgelopen periode hebben Vervoort en Janssen al taken van Willems overgenomen, ‘zodat ze kennis hebben kunnen nemen van de verschillende facetten van het fractievoorzitterschap’, zo laat Willems weten. Rob Willems blijft raadslid.