Menu

Twitter feed Omroep P&M

Wim Hermans stopt als wethouder van Peel en Maas

29 juli 2021

Wethouder Wim Hermans stopt als wethouder van de gemeente Peel en Maas. Sinds eind mei zat Hermans al thuis vanwege gezondheidsklachten. Op advies van zijn huisarts heeft Hermans besloten om te stoppen als wethouder. ''Een operatie die in het verschiet ligt en de zorg dat bij een terugkeer als wethouder mogelijk een nieuwe terugval in zijn herstellende gezondheid kan optreden, hebben hem hiertoe doen besluiten'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Lees ook: Wethouder Hermans tijdelijk afwezig

Hele stap
Hermans laat in een verklaring weten: “Het is voor mij een hele stap om hier aan toe te geven. Tegelijkertijd zijn de gemeente, mijn omgeving en ikzelf het beste geholpen met duidelijkheid en die wil ik met dit besluit aan iedereen geven.”


Fijne samenwerking
Hermans was ruim 23 jaar actief in de politiek. Hermans was ruim 15 jaar wethouder, twee periodes in de gemeente Maasbree en bijna twee periodes in Peel en Maas. Ook was hij 8 jaar raadslid. Daarvoor was hij 8 jaar bestuurslid van de lokale CDA-afdeling Maasbree-Baarlo, waarvan 6 jaar als voorzitter.

“Terugkijkend op mijn periode als bestuurder wil ik het college, de gemeenteraad, mijn partij en fractie, de medewerkers, maar natuurlijk ook de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partijen bedanken voor de goede en fijne samenwerking die ik altijd heb mogen ervaren. Allemaal samen hebben wij met elkaar door die jaren heen mooie dingen in gang kunnen zetten en realiseren in onze gemeenschap.”

Jammer
Burgemeester Wilma Delissen vindt het jammer, maar begrijpt het besluit. “Gezondheid is het belangrijkste van alles en we begrijpen zijn keuze dan ook volledig. Wij bedanken Wim voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente Peel en Maas en voorheen de gemeente Maasbree en voor de prettige samenwerking in al die jaren.”

Portefeuilles
Op dit moment wordt de portefeuille van wethouder Hermans overgenomen door de drie andere wethouders. ''Hoe dit eruit gaat zien in de periode tot de verkiezingen, is op dit moment nog niet duidelijk'', zo laat de gemeente weten.