Menu

Twitter feed Omroep P&M

Winnaars Sportgala Peel en Maas bekend

De prijzen van het Sportgala voor de gemeente Peel en Maas werden vrijdagavond uitgereikt in DOK6 in Panningen. Wielrenster Sabrina Stultiëns werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar.

Ze kreeg ook de Sporttrofee van Peel en Maas uit handen van burgemeester Wilma Delissen. Zowel op de weg als in het veld wist ze bij de beloftes onder de 23 jaar de Europese titels in de wacht te slepen, ze won de jongerentrui in La Route de France en werd 8ste in het klassement. Ze werd gekozen in de Nederlandse ploeg voor het WK in Spanje. In het veld werd ze 3de bij het NK-elite en 2de bij de wereldbeker in Koksijde in België. Verder waren er nog veel top-10 klasseringen. Sabrina Stultiëns werd in december 2014 uitgeroepen als sportster van Limburg. Begin dit jaar wisselde ze naar te wielerteam van Liv-Plantur.

Sportploeg van het jaar werden de handballers van Tarchos Bevo HC. De heren 1 van Targos Bevo Hc werden vorig jaar kampioen van Nederland. In september won de ploeg ook de Supercup. Het team werd in december 2014 uitgeroepen als sportploeg van Limburg.

Het talent van 2014 werd amazone Sanne Thijssen. De prijs werd uitgereikt door Ine Jacobs. Thijssen behaalde in 2014 een eerste plaats op het NK springen voor pony’s en won twee internationale Young Horses wedstrijden in Nederland. Ze won driemaal de Small Grand Prix wedstrijden en won de1ste Lady Word Trophy in Villamoura in Portugal..

De bijzondere waarderingsprijs werd door wethouder Roland van Kessel uitgereikt aan het bestuur van voetbalclub MVC’19 uit Maasbree. Zij organiseren ieder jaar het Top D Toernooi waaraan namen teams uit verschillende Europese landen deelnemen.

De paralympische tafeltennisster Femke Cobben kreeg de prijs uit handen van voormalig bokser Arnold Vanderlyde. Vanderlyde hield ook een peptalk, waarin hij het belang van sport voor iedereen benadrukte. Sport geeft zelfvertrouwen en waardering voor de persoon, was de kern van betoog. De vierdejaarsstudente heeft als om deel te nemen aan de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. In 2009 ontdekte ze het tafeltennis en ze werd in 2014 derde bij het Hongaars Open. Ze tennist bij TTC Panningen ’74.Het project ‘Iedereen kan sporten’ (I.K.S.) is erop gericht om meer mensen met een beperking structureel te laten sporten en meer aan landelijke of regionale sportevenementen te laten deelnemen.

 
Foto: Ger Bos