Menu

Twitter feed Omroep P&M

World cleanup day in Peel & Maas

28 augustus 2018

Op 15 september is het World Cleanup Day. In de regio Peel & Maas, is de organisatie in handen van Peel en Maas Schoon.

World Cleanup Day
Het is de eerste keer dat Cleanup Day wereldwijd wordt georganiseerd. In totaal gaan in 150 landen miljoenen vrijwilligers de strijd aan met zwerfafval. Het evenement begint om 10.00 uur 's ochtends in Nieuw-Zeeland en eindigt 36 uur later in Hawaï.

Doel van de World Cleanup Day is wereldwijd zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen én waardevolle data te verzamelen. Zoals waar bijvoorbeeld het meeste afval wordt aangetroffen, of welke gemeente het meest betrokken is bij het opruimen van zwerf afval.

Peel en Maas
In de regio Peel en Maas is de organisatie in handen van Peel en Maas Schoon. Dit is een initiatief van enkele enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met de gemeente Peel en Maas. Gezamenlijk werken zij er naartoe om zowel de dorpskernen als de buiten- en natuurgebieden schoon te maken.

Aanmelden en meedoen
Wilt u ook meewerken aan een schoon Peel en Maas? Aanmelden kan door een bericht te sturen naar peelenmaasschoon@gmail.com of door een privébericht te sturen naar de Facebookpagina 'Peel en Maas Schoon'.

Op 15 september wordt er verzameld bij het sportcafé Thoes (sporthal) bij het Bouwens van der Boijecollege, Piushof 137 in Panningen.