Menu

Twitter feed Omroep P&M

Zienswijzen tegen komst arbeidsmigranten Flierenhof

19 oktober 2020

Zestig bewoners in de omgeving van de Flierenhof in Maasbree hebben zienswijzen ingediend tegen het plan om arbeidsmigranten op de camping te huisvesten.

De zienswijzen zijn inmiddels ingediend bij de gemeente. De bewoners zijn niet tegen arbeidsmigranten, zo laten ze weten. Het gaat hen voornamelijk om het aantal mensen bij elkaar. Volgens de groep zijn in een paar jaar tijd zo’n 1000 arbeidsmigranten in Maasbree komen wonen, zonder dat de voorzieningen zijn verbeterd.

Op ‘De Flierenhof’ aan de Onderste Horst in Maasbree komen, als het aan de gemeente ligt, maximaal 175 arbeidsmigranten te wonen. De gemeente verleent daarvoor, als experimenteerruimte, een tijdelijke omgevingsvergunning voor maximaal 10 jaar. Ook KAFRA Housing nabij de McDonald’s in Maasbree (ruim 300) en Wijnen in Egchel (maximaal 200) maakten gebruik van deze regeling.

Eind juni kondigde wethouder Paul Sanders nog aan geen nieuwe aanvragen meer te behandelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Deze tijdelijke stop geldt dus niet voor lopende aanvragen, waaronder De Flierenhof.