Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Zoveel inwoners van Peel en Maas gingen naar de stembus in 2017

16 maart 2021

Het is nog de vraag hoeveel mensen deze Tweede Kamerverkiezingen naar de stembussen gaan, maar in 2017 waren dat 27.275 inwoners van Peel en Maas.

Dat blijkt uit cijfers van de Kiesraad. In totaal mochten tijdens die Tweede Kamerverkiezingen 34.042 mensen uit de gemeente een stem uitbrengen. Uiteindelijk deed 80,1 procent dat ook daadwerkelijk. Bijna 20 procent maakte dus geen gebruik van het stemrecht. Landelijk lag dat op 18,4 procent.

Dit jaar zijn er 34.570 kiesgerechtigden in Peel en Maas. Daarvan is 20,2 procent 70 jaar of ouder. Dat komt neer op bijna 7000 inwoners. Zij mogen dit jaar vanwege de coronacrisis hun stem per brief uitbrengen. Deze briefstem kan op het Huis van de Gemeente in Panningen worden afgegeven, of worden opgestuurd naar een briefstembureau.

In Peel en Maas kan er overigens op maandag 15 en dinsdag 16 maart ook gestemd worden bij De Houbereij en het Huis van de Gemeente in Panningen, Sjiwa in Baarlo, Gemeenschapshuis De Paort in Kessel en gemeenschapshuis d'n Binger in Meijel.

Lees ook: Hier kun je stemmen in Peel en Maas

Omroep P&M brengt woensdagavond live het tv-programma Uitslagenavond met politici, experts, reportages en meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Noord-Limburg.