Menu

Twitter feed Omroep P&M

Zware hersenschudding bewoner bij woningoverval

11 juni 2021

De man die woensdagavond in zijn woning in Helden werd overvallen, heeft een zware hersenschudding eraan overgehouden. Dat vertelt hij aan De Limburger.


De politie werd rond 23.00 uur opgetrommeld voor een woningoverval aan de Ondersestraat.

Zonder toestemming
De bewoner had die avond bezoek van een vriend en een Poolse collega. Zonder toestemming liet de collega twee jongens binnen, zo zegt hij tegen de krant. De man kende een van de twee. De onbekende jongeman wilde aan hem een gestolen aanhangwagen verkopen, maar de bewoner moest daar niets van weten.

Escalatie
Vervolgens liep het volgens hem uit de hand. Er werd 500 euro geëist en gedreigd dat als de man het niet zou betalen hij in de problemen zou komen. Daarop sommeerde hij de ongenode gasten uit zijn woning te gaan. Dat weigerde het tweetal. "Het escaleerde toen de onbekende man mijn mobieltje uit mijn hand greep", zo laat hij het verhaal optekenen door De Limburger.


Lees ook: Geweld bij woningoverval in Helden

Vuisten
Volgens de man sloeg het duo er vervolgens op los en beukten ze met vuisten op hem in. "Ik ben naar de buren gerend en heb daar meteen 112 gebeld." De politie wilde donderdag in het belang van het onderzoek niet veel loslaten over het voorval. De recherche is op zoek naar getuigen.

Er is nog niemand opgepakt.

Foto: iStock