Menu

Twitter feed Omroep P&M

Zwembad De Bercken na ruim jaar weer open

20 mei 2021

Baantjestrekkers kunnen na ruim een jaar vanaf zondag 30 mei weer terecht bij zwembad De Bercken in Reuver. Zwemmers met een abonnement kunnen van 10.30 tot 12.00 uur het water in. Recreatieve bezoekers moeten nog even geduld hebben.

"Het is een opening met een tweeslachtig gevoel", zo staat op de Facebookpagina van Zwembad De Bercken. "Enerzijds zijn de vrijwilligers ontzettend blij om weer aan de slag te gaan, maar anderzijds vindt iedereen het ook spannend en kunnen we niet alle bezoekers een onbekommerd dagje in het zwembad aanbieden."

Geen feestje
Het openluchtzwembad bleef vorig jaar dicht vanwege de coronamaatregelen. In 2020 bestond De Bercken 25 jaar, maar een feestje moest uitblijven. Eind mei kan het zwembad dus weer beperkt de deuren openen. Zodra recreatieve bezoekers ook gebruik moeten maken van het bad,  kan dat dit seizoen alleen door hiervoor kaarten te reserveren. Het aantal beschikbare kaarten zal beperkt zijn.

Renovatie
Onlangs besloot de gemeente dat het zwembad een opknapbeurt krijgt. Er komt een nieuw ondiep bad. In dat bad zitten al een aantal jaren scheuren. Die werden voorheen volgens  Stichting Zwembad De Bercken 'met kunst- en vliegwerk' gerepareerd, maar dat bleek niet te werken. De gemeente Beesel investeert 199.000 euro in het bad en de stichting levert een bijdrage van 50.000 euro.

De werkzaamheden verlopen volgens planning. Naar verwachting kunnen zwemliefhebbers begin juli het vernieuwde ondiepe bad in. Ook kunnen de kleine badgasten voor het eerst terecht in het peuterbad, dat vorig jaar al werd aangelegd.


Foto's: Zwembad De Bercken