Panningen, Netherlands

Moskee organiseert iftar voor de buurt

De Assalaam moskee in Panningen nodigde buurtbewoners, verenigingen en vertegenwoordigers van de gemeente uit tijdens de iftar, de maaltijd die moslims na zonsondergang tijdens de ramadan eten. Dit zodat er meer duidelijkheid wordt gegeven aan de buurt over de ramadan.
Jari Janssen | 28 maart 2024 09:26 | Aangepast op 28 maart 2024 09:26
Verdeeldheid
“Ik denk in de tijd waarin we nu leven met verdeeldheid, dat het goed is om de dialoog aan te gaan”, vertelt secretaris van de  Assalaam moskee Ilias Amhaouch. “Ook vliegen de waarheden en onwaarheden je om de oren. Zeker via social media. Het is goed dat we vanavond daarover in gesprek kunnen gaan.”

Belangrijke dagen
“Het is leuk om de Nederlandse gemeenschap uit de buurt bij ons te hebben”, wordt er gezegd. “Ze kunnen nu zien hoe de belangrijke dagen er voor ons aan toe gaan. Wij weten ook hoe Kerstmis en Pasen gaan. Nu zien ze hoe het er voor ons aan toe gaat.”

Dichter tot jezelf
“Ramadan is voor mij een van de belangrijkste maanden”, laat iemand anders aan de iftarmaaltijd weten. “Het is de heilige maand. Je brengt jezelf dichter tot je geloof. Je vast niet alleen. Je gaat ook meer de Koran reciteren en meer bidden” wordt er afgesloten.  

Lees meer over:

Moskee|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Moskeeën in Limburg voeren actie voor Marokko

Alle Limburgse moskeeën staan komende vrijdag stil voor het rampgebied in Marokko. Dat heeft de over...

Kerkenvisie: wat is de toekomst van de kerken in Peel en Maas?

Het aantal bezoekers loopt terug, elk jaar wordt verlies gemaakt en het draagvlak voor het geloof ne...