Panningen, Netherlands

Beeselse Viggo Mégard pakt eerste overwinning in R3 cup

De Beeselse motorcoureur Viggo Mégard uit Beesel pakte zondag zijn eerste overwinning in de R3 cup. Dat deed hij op de Nürburgring in Duitsland.
Jari Janssen | 13 mei 2024 12:41 | Aangepast op 13 mei 2024 12:41
Sterke start
“Een heel erg goed weekend waarin ik heel erg sterk was”, laat de Beeselnaar via Facebook weten. Dat begon al bij de eerste vrije training. Mégard wist toen een eerste plek te bemachtigen. Ook in de eerste kwalificatie werd een eerste plek bemachtigd. “Bij de tweede kwalificatie zette ik een tandje bij en kon ik mijn beste tijd van het weekend rijden.” Die tijd was goed genoeg voor polepositie. 

Eerste race
Door een schakelfout bij de start van de eerste race kwam de rijder op een tweede plaats te liggen na de eerste bocht. Zeven rijders vochten gedurende de race om de koppositie. Even later maakte Mégard een remfout en veroorzaakte daardoor een crash. Het was het einde van de race voor de motorrijder uit Beesel.

Tweede race
De tweede race verliep veel beter voor Mégard. Zo startte hij beter en belandde hij in een groep van vier rijders die voor de overwinning gingen. Hij kon de race grotendeels op de koppositie doorbrengen. In de laatste ronde kwam er een rode vlag en werd de race stilgelegd. Omdat de Beeselse rijder op kop reed op het moment van de rode vlag, won hij de race.

De overwinning op de Nürburgring in Duitsland was de eerste in de Yamaha R3 cup voor Mégard.

Lees meer over:

Motorrijder|

Lees ook

Motorrijder valt in bos, ambulance blijft vastzitten in modder

Een motorrijder is donderdagmiddag gevallen in het bos ter hoogte van de Kesselseweg en Heldenseweg ...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding op A73

Op de A73 bij Venlo is een motorrijder zwaargewond geraakt. Dat gebeurde nadat hij met een camper in...

Auto en motor botsen in Meijel: motorrijder zwaargewond

Een motorrijder is woensdagochtend in Meijel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto.