Panningen, Netherlands

Eerste team Panningen verliest van Arcen

Het eerste team van SV Panningen trad zondag aan voor de uitwedstrijd tegen DEV uit Arcen. En om de wedstrijd in een notendop samen te vatten; Panningen wist van de legio mogelijkheden maar één keer doel te treffen, terwijl de thuisploeg aan enkele halve kansen genoeg had voor twee doelpunten.
De redactie | 15 mei 2022 18:30 | Aangepast op 15 mei 2022 18:30
De thuisploeg, Arcen, liet zich ver terug zakken en liet Panningen het spel maken. De groen-witten combineerden tot de 16 meterlijn maar beslissende pass bleef uit of kwam net niet aan. Toch kreeg Panningen enkele mogelijkheden om te scoren. Zo werd een kopbal van Ramon Sijben uit het doel geranseld door de keeper van DEV. En ook Robin van Osch wist het doel niet te treffen nadat hij zijn directe tegenstander op snelheid had afgetroefd. Het leek een kwestie van tijd tot Panningen zou scoren. Jammer voor Panningen moest Jeroen Beeks met een hoofdwond het veld verlaten. Rowan v.d. Dungen was zijn logische vervanger. De groenwitten waren de bovenliggende partij maar DEV maakte, tijdens een prachtig uitgevoerde counter, gebruik van de ruimte en leek te scoren. Leek, want met een uiterste krachtsinspanning wist Rowan v.d. Dungen met een sliding de bal uit het lege doel te werken.

Aanval
Panningen trok onverdroten ten aanval, maar kreeg even later toch de deksel op zijn neus. De tweede keer dat DEV gevaarlijk voor het Pannings doel verscheen, was het raak. Een voorzet van rechts werd bij de eerste paal ingekopt en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Panningen zag hier niet goed uit.

De groenwitten wisten direct hierna de stand recht te trekken. Direct na de aftrap werd Jordi Kirkels in stelling gebracht en hij wist de vrijstaande Ramon Sijben te bereiken die de gelijkmaker intikte. De rust werd ingegaan met een 1-1 stand.

Tweede helft
Na de thee hetzelfde beeld. Panningen viel aan, maar wist de handbalverdediging van de thuisploeg maar met moeite open te breken. Toch kregen de groenwitten diverse niet te missen kansen. Zo kopte Ramon Sijben uit een vrijstaande positie tegen de paal, wist Robin van Osch zijn directe tegenstander te verschalken en alleen voor de keeper had hij zijn vizier niet goed staan. Ramon Sijben kwam, geheel vrijstaand voor de keeper, niet verder dan een slap rollertje die deze keeper makkelijk kon pareren. Tom Wulms, verdediger van origine, kwam diverse malen door op de rechterflank, maar zijn voorzetten werden niet op waarde geschat door de voorwaartsen van Panningen.

En in de 80e minuut gebeurde het onvermijdelijke, een van de schaarse uitvallen van de thuisploeg viel op een of andere manier in het doel. Een DEV aanvaller wist met een laatste krachtsinspanning de bal voor het doel te brengen en de bal viel pardoes bij de tweede paal in het doel. Panningen gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval. En ze kregen nog enkele mogelijkheden, maar zoals in de laatste weken, geen van de Panningen spelers wist nog het doel te treffen.
Toen de goed leidende scheidsrechter voor het einde floot, was de stand 2-1 in het voordeel van DEV-Arcen.

Nog drie competitiewedstrijden en dan begint de nacompetitie. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...

Panningen verliest van titelkandidaat Bruheze

SV Panningen heeft zondag verloren van titelkandidaat Bruheze. De groenwitten waren lange tijd gelij...