Panningen, Netherlands

Gemeenten willen beter beeld krijgen van luchtkwaliteit

De gemeente Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray en provincie Limburg gaan één regionaal meetnetwerk gaan inrichten. Met een regionale netwerk willen de gemeente meer inzicht krijgen in de lokale luchtkwaliteit. Het meten van fijnstof en geur staat in het project 'Grenzeloos Meten' centraal.
De redactie | 7 maart 2023 16:16 | Aangepast op 7 maart 2023 16:16
Verspreid over de drie gemeenten komen fijnstofsensoren die drie jaar meten. De gemeenten zijn op zoek naar inwoners én ondernemers die willen deelnemen aan het meetnetwerk. De deelnemers krijgen een sensor in de tuin om ter plekke fijnstof te meten.

Luchtkwaliteit
Op 22 maart vindt een informatiebijeenkomst plaats. De bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de luchtkwaliteit in onze regio. Wethouder Rob Wanten: “Met Grenzeloos Meten zetten we de eerste stappen naar een regionaal dekkend meetnetwerk. Hiermee krijgen we een beter beeld van de werkelijke luchtkwaliteit en kunnen we betere keuzes maken om de luchtkwaliteit te verbeteren.”

Aanmelden bijeenkomst
Inwoners en ondernemers die meer willen weten over het project Grenzeloos Meten, of interesse hebben in meetapparatuur voor fijnstof kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op 22 maart in de Turfhoeve (Midden Peelweg 1, 5975 MZ Sevenum). De inloop is vanaf 19:00 uur, het inhoudelijke programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 maart via deze link.

Lees meer over:

Luchtkwaliteit|Gemeenten|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Onderzoek naar kerk Maasbree

Jari Janssen | 17 mei 2024 10:51

Lees ook

FNV onderzoekt gemeentelijk armoedebeleid

De lokale netwerken van FNV in Noord-Limburg doen onderzoek naar het gemeentelijk minimabeleid. De g...

Betere afspraken moeten criminaliteit beter bestrijden

De Provincie Limburg, gemeenten en het Waterschap willen ondermijnende criminaliteit beter bestrijde...