Panningen, Netherlands

Kidzz & Armoede organiseert een alternatief voor speelgoedactie

Er komt een alternatieve actie voor de speelgoedactie van Kidzz en Armoede. Vorige maand werd bekend dat de actie niet door kon gaan. Er is een crowdfunding gestart voor honderden kinderen uit Peel en Maas die normaliter voor de speelgoedactie in aanmerking zouden komen: Peel en Maas voor elkaar.
De redactie | 8 november 2022 09:06 | Aangepast op 8 november 2022 09:06
Op donderdag 3 november hebben verschillende inwoners en organisaties bij elkaar gezeten om te brainstormen over een alternatief voor de speelgoedactie. Yaéla Borrenbergs, als inwoner van Maasbree betrokken bij Kidzz & Armoede: “We hadden het gevoel dat we iets moesten doen, juist nu meer gezinnen in Peel en Maas moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Feestmaandactie
Tijdens de brainstormavond in het Mafcentrum werd het idee geboren om kinderen die in armoede opgroeien blij te maken met een waardebon. Jannine van der Naald, coördinator van Kidzz & Armoede: “We hebben gekozen voor de lokale Cadeaubon Peel en Maas die bij meer dan 250 lokale winkels en horeca kan worden ingeleverd. Het initiatief heet Feestmaandactie Peel en Maas voor elkaar.”

Crowdfunding
Om dit voor elkaar te krijgen is hulp nodig van heel Peel en Maas. Een crowdfunding is gestart, waarbij alle donaties welkom zijn. Yaéla: “Alle beetjes helpen. En mocht je bij die gelukkigen horen die denken, ik heb die 190 Euro energiesubsidie die we in november en december krijgen van de overheid helemaal niet nodig, denk dan ook aan onze actie.” Alle donaties komen volledig ten goede aan de kinderen die in armoede leven binnen Peel en Maas. De crowdfunding stopt op 18 november 2022.

Doneren kan op NL34 RABO 0131 0065 76 Stg Jongerensociëteit Mafcentrum onder vermelding van Feestmaandactie Peel en Maas voor elkaar.

Lees ook

Gemeente betreurt stoppen jaarlijkse speelgoedactie

De gemeente Peel en Maas vindt het jammer dat het Mafcentrum besloten heeft om volledig met de activ...

Minder subsidie: stekker uit project Kidzz en Armoede én speelgoedactie

De jaarlijkse actie Kidzz en Armoede stopt. Het Mafcentrum in Maasbree heeft dit besloten omdat er m...

Decemberactie voor kinderen in armoede verlengd

De feestmaandactie 'Peel en Maas voor elkaar' om kinderen te helpen in armoede, is verlengd tot 5 de...

Dit jaar geen Speelgoedactie in Maasbree

De Speelgoedactie van Kidzz en Armoede in het Mafcentrum van Maasbree gaat niet door. De organisatie...