Panningen, Netherlands

Lintjesregen in Peel en Maas

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo bracht op vrijdagochtend 24 april 2020 een verrassingsbezoek aan de twaalf inwoners van Peel en Maas die dit jaar tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.
Lara Savelkoul | 24 april 2020 13:17 | Aangepast op 24 april 2020 13:17
Door de bijzondere tijd waarin wij nu leven worden de lintjes fysiek op een later tijdstip alsnog uitgereikt.


De burgemeester bezocht deze ochtend 12 inwoners en legde een boeket met een flesje oranje bitter voor de deur waarna op gepaste afstand de felicitaties werden overgebracht. Met dit persoonlijke bezoek en felicitatie hoopt burgemeester Delissen recht te doen aan de mooie reden waarom de gedecoreerde zijn/haar lintje ontvangt. Daarnaast wil ze op deze wijze er toch een bijzondere dag van maken.


De personen die een onderscheiding krijgen zijn:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Peter van Bergen uit Grashoek voor zijn verdiensten voor Schutterij Sint Urbanus in Grashoek.


De heer Henk Bos uit Egchel voor zijn bijzondere verdiensten voor de dartclub Manders, Carnavalsvereniging de Kemphazen en de Voetbalverenigng S.V. Egchel.

De heer Jac Fransen uit Meijel voor zijn bijzondere verdiensten voor de Harmonie Eendracht en Fanfare Sint Willibrordus en de Fiets4daagse in Meijel.

Mevrouw Nel Fransen-Geurtjens uit Meijel voor haar bijzondere diensten voor de Harmonie van Eendracht, Jozef Wonen en Zorg, Fiets4Daagse de Peel en D'n Binger.

De heer Jaap Janssen uit Maasbree voor zijn bijzondere verdiensten voor Theatergroep Habbekrats, Stichting Passiespelen Tegelen, Maasbree Mannenkoor en Kerkhof Maasbree.

De heer John Janssen uit Baarlo, voor zijn bijzondere verdiensten voor Parochie St. Petrus, Nederlandse Brandwonden Stichting Baarlo, Stichting Wandelen in Baarlo, fiets- en oriëntatietocht, Volksfeesten, Baarlo en mantelzorger

De heer Peter van Looijen uit Helden voor de Hockeyclub Peel en Maas, Carnavalsvereniging de Dörper Kuus en de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg.

De heer Ton Lormans uit Panningen voor zijn bijzondere verdiensten voor OJB Koningslust en de Savelbergrun.

Mevrouw Anget Mestrom uit Meijel voor haar bijzondere verdiensten voor de Harmonie Eendracht en buurtvereniging De Donk en haar jarenlange politieke activiteiten.

De heer Geert Peeters uit Maasbree voor zijn bijzondere verdiensten voor HSV De Vlasrooth Maasbree, Badmintonclub BCM’80, , Vereniging Zaalsporten Maasbree en Baarlo en Stichting Bree.

De heer Theu Pouls uit Meijel voor zijn bijzondere verdiensten voor onder andere Buurtvereniging Hagelkruisweg, Stichting Gemeenschapshuis d’n Binger, Fiets4 Daagse De Peel, Stichting Dorpsvervoer Meijel, Buurtvereniging Hagelkruisweg, Repair Café Meijel en Heemkundevereniging Medelo.

Mevrouw Fien Verschuren- Smolenaars uit Meijel voor haar bijzondere verdiensten voor Schutterij St. Nicolaas Meijel, St. Jozef Wonen en Zorg en rommelmarkt Meijel.

Lees ook

Studio P&M: Karin Janssen start steunpunt voor slachtoffers seksueel misbruik

Karin Janssen was 14 jaar toen ze seksueel misbruikt werd door haar sportleraar. Lange tijd hield ze...

Kinderboekenweek begint met Hét Kinderboekenbal

De Kinderboekenweek die op 4 oktober van start gaat, wordt afgetrapt met Hét Kinderboekenbal: één gr...

Switch Helden, voorheen Club Ultra, opent op 28 oktober

De vernieuwde discotheek aan de Molenstraat in Helden, Switch Helden, opent op 28 oktober officieel ...

Peelpush start pilotprogramma voor meiden onder de 17 jaar

Volleybalvereniging Peelpush uit Meijel gaat een pilotprogramma opstarten voor het opleiden van jong...

Terugkijken: Dwars Door Limburg (21 september)

In weer een nieuwe aflevering van Dwars Door Limburg ontvangt Nic Kortenoeven drie experts in de stu...

Deze verenigingen in Peel en Maas doen mee met de Grote Clubactie

Zaterdag barst voor het vierde jaar op rij de Grote Clubactie los. In Peel en Maas doen negen vereni...