Panningen, Netherlands

Acht kunstwerken over vrijheid in Limburg

In Limburg worden acht kunstwerken geplaatst om stil te staan bij de vrijheid. Dit gebeurt omdat in Roermond dit jaar de Nationale Viering van de Bevrijding wordt georganiseerd. In aanloop naar deze viering is dinsdag het eerste kunstwerk van de vrijheid genaamd ‘Godin van de Vrijheid’ onthuld in het Gouvernement.
De redactie | 2 april 2024 17:30 | Aangepast op 2 april 2024 17:30
Het kunstwerk van Daniël Heynen uit Roermond is het eerste kunstwerk uit een reeks van acht kunstwerken die tussen nu en september 2025 onthuld worden. De provincie Limburg is dit jaar gastprovincie voor de Nationale Viering van de Bevrijding én viert vanaf september 80 jaar vrijheid

5 mei
Het volgende kunstwerk uit de reeks zal tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei in Roermond onthuld worden. In het kader van het lustrumjaar, waarbij het in september 2024 precies 80 jaar geleden is dat de bevrijding van Nederland is begonnen in gemeente Eijsden-Margraten, zal ook daar een kunstwerk onthuld gaan worden. De bevrijding van het Koninkrijk der Nederlanden eindigde in augustus 1945 met de bevrijding van Nederlands-Indië. Deze gebeurtenis zal ook het einde van de reeks kunstwerken gaan markeren.

Lees meer over:

Vrijheid|

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Bijeenkomst ‘Tegenlicht’ in Meijel over vrijheid

In gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel was er dinsdagavond een bijeenkomst rond het thema vrijheid...

Vrijheidsvuur dit jaar van Deurne naar Meijel

Het vrijheidsvuur voor de Peelgemeenten wordt maandagavond bij de kasteelruïne in Deurne ontstoken. ...